7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kotlety szpinakowe

Przesmażony szpinak łączę z jajkiem, doprawiam pieprzem i solą, formuję kotleciki i smażę. Danie można wziąć do pracy, serwować na obiad lub na przyjęciu.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 8 -10 osób

szpinak
jajko
koperek lub natka pietruszki
sól
pieprz
bułka tarta, orzechy siekane lub chrupki kukurydziane
olej do smażenia

Przygotowanie:

Przesmażony szpinak wyrobić z jajkiem, dodać posiekany koperek lub pietruszkę, doprawić solą i pieprzem.

Formować kotleciki (można robić w różnych kształtach - wtedy chętniej sięgają po nie dzieci) i otaczać w bułce, orzechach lub chrupkach, zależnie od tego co lubią domownicy lub goście. Smażyć na oleju lub oliwie.

Wskazówki i uwagi:

Dzieci chętnie jedzą, szczególnie gdy robię fantazyjne kształty kwiatków lub zwierzątek.
Nadesłał(a) zofia, dnia: 2011-09-18 12:29:56.069
Źródło/autor przepisu: przepis otrzymałam od znajomej i trochę zmodyfikowałam
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety szpinakowe z tofu (wegańska)
Kotlety szpinakowe z kaszy jaglanej (bezglutenowe) (wegańska)
Aromatyczna zupa szpinakowa z kawałkami kotletów sojowych (wegańska)
Chlebek szpinakowy (lakto-wege)
Szpinakowe klopsiki (bez ograniczeń)
Rolada szpinakowa (bez ograniczeń)
Szpinakowa sałatka (wegańska)
Naleśniki szpinakowe (wegańska)
Masło szpinakowe (lakto-wege)
Kalafior w sosie szpinakowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas