7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Fasola szparagowa marynowana (na zimę)

Przepis śląski.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka szparagowa 1,5 kg
chrzan
koper

zalewa:
woda 3,5 szklanki
ocet 10% 3/4 szklanki
cukier 3 płaskie łyżki
sól 0,5 łyżki

Przygotowanie:

Młodą, bez włókien fasolkę szparagową umyć i sparzyć wrzątkiem. Sparzoną fasolkę zalać zimną wodą, odcedzić i ciasno układać w słoikach. Fasolkę można też pokroić na kawałki. Chrzan umyć, obrać i pokroić w niewielkie kawałki. Opłukany koper wraz z rozdrobnionym chrzanem włożyć do słoików z fasolką.

Przygotować zalewę z wody, octu, cukru i soli i zagotować. Gorącą zalewą napełniać słoiki, po czym słoiki szczelnie zamknąć i gotować je ok. 1 godziny na niezbyt silnym ogniu. Po upływie tego czasu słoiki wyjąć ostrożnie na suchą ściereczkę i wystudzić.

Po 48 godzinach ponownie wstawić do naczynia z ciepłą wodą i gotować na wolnym ogniu ok. 30 minut.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy śląskie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka marynowana z ogórków z marchwią i selerem (na zimę) (wegańska)
Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege)
Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa (weki) (wegańska)
Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska)
Fasolka szparagowa z czosnkiem i fetą (lakto-wege)
Sałatka nicejska z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa w szpinaku z dodatkami (wegańska)
Sałatka z fasolki szparagowej z ziemniakami (bez ograniczeń)
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas