7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Makaron z orientalnym, aromatycznym sosem, orzechami nerkowca i brokułem

Szybki, zbilansowany posiłek.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

175 g chińskiego makaronu (np. Chow Mein Noodles)
12 g orzechów nerkowca
4 małe różyczki brokuła

sos:
1 łyżeczka posiekanej kolendry (może być suszona)
1 mały zmiażdżony ząbek czosnku
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka słodkiego sosu chilli
1 łyżeczka sosu sojowego
1/2 łyżeczki octu balsamicznego (niekoniecznie)
1 łyżka oliwy
1 łyżka wody
pieprz syczuański (lub ewentualnie czarny)

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Brokuła podzielić na różyczki i podgotować. Składniki sosu zmieszać razem.

Połączyć makaron z orzechami, brokułami i sosem. Smacznego!
Nadesłał(a) Joanko, dnia: 2011-09-20 16:55:18.637
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos z nerkowców, silken tofu i curry (do makaronu, zapiekanek) (wegańska)
Makaron z brokułem i curry-tofu (wegańska)
Sos czosnkowy (z nerkowców) (wegańska)
Ryż Pilau - z nerkowcami, rodzynkami i aromatycznymi przyprawami (wegańska)
Makaron z orzechami (wegańska)
Orientalne "spaghetti" sojowe z brokułem, papryką i topinamburem (lub bez) (wegańska)
Sos cebulowy orientalny (do słoików) (wegańska)
Risotto z ciecierzycą lub fasolą i orzechami nerkowca (wegańska)
Kasza w sosie z soczewicy z brokułem (wegańska)
Makaron ryżowy z cukinią, pekinką i brokułem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas