7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Korzenna zupa cebulowa.

Zupa zainspirowana przepisem z opakowania przyprawy. Smaczna, tania, szybka do zrobienia, a co najważniejsze - zawsze się udaje! ;)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

1 l. wody
2 łyżki oleju
3 średnie cebule
1 ząbek czosnku
6 goździków
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 łyżka cukru
1 łyżka ciemnego sosu sojowego
1 łyżka mąki
0,5 łyżeczki tymianku.
2 listki laurowe
1 marchewka

Przygotowanie:

Gotujemy wodę, odkładamy jeden kubek wody, w nim rozprowadzamy mąkę i ponownie wlewamy do zupy. Cebulę kroimy na pół, a połówki na plastry, po czym smażymy na oleju bardzo krótko, aż cebula będzie szklista. Wrzucamy ją do zupy razem z przyprawami, czosnkiem i marchewką. Gotujemy aż marchewka będzie miękka. Rewelacyjnie smakuje z grzankami.

Wskazówki i uwagi:

W wersji nie-wegańskiej proponuję dodać łyżkę masła, zupa będzie dużo delikatniejsza.
Nadesłał(a) ruda_gorzka, dnia: 2011-10-17 18:07:37.03
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Korzenna zupa-krem ze strączkowców i mieszanych warzyw (wegańska)
Zupa cebulowa z marchewką (lakto-wege)
Francuska zupa cebulowa (wegańska)
Zupa cebulowa z grzankami (bez ograniczeń)
Zupa cebulowa na winie (wegańska)
Zupa-krem cebulowa (wegańska)
Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege)
Zupa cebulowa z ziemniakami i natką (lakto-wege)
Zupa cebulowa gotowana lub zapiekana (lakto-wege)
Zupa francuska - cebulowa na winie (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas