7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Masełko ciecierzycowo - orzechowe z lnem

Pyszne smarowidełko z ciecierzycy z dodatkiem orzechów i siemienia lnianego, dobrze udające masło orzechowe.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: na około 8 kanapek

200 g suchej ciecierzycy
oliwa lub olej
3-5 orzechów włoskich
łyżeczka siemienia lnianego (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Ciecierzycę namoczyć przez noc i ugotować w osolonej wodzie do miękkości (ziarno przyciśnięte łyżką powinno się rozpaść).

Ostudzić i zmielić w malakserze lub młynku z dodatkiem orzechów i siemieniem lnianym. Gdy zacznie przybierać konsystencję pasty, dodawać po trochu oleju, aż do uzyskania "smarownej" konsystencji, jednak nie płynnej.
Nadesłał(a) Orchidea, dnia: 2011-10-23 09:00:19.893
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Masełko z siemienia lnianego (wegańska)
Kotlety ciecierzycowo-warzywne (wegańska)
Smażonka makaronowa z gorczycą i lnem (wegańska)
Wegańskie masełko z karmelizowanej cebuli (wegańska)
Zupa ciecierzycowo-pomidorowa z awokado (prawie krem) (wegańska)
Paruppu Urundai Kuzhambu / Kuleczki ciecierzycowe w sosie pomidorowo-kokosowym (wegańska)
Manna orzechowa (z masłem orzechowym) (wegańska)
Tutki orzechowe (wegańska)
Orzechowe kulki (wegańska)
Ciasteczka orzechowe (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas