7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zapiekany makaron z twarogiem i musem brzoskwiniowym



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 3

300 g (3/4 paczki) makaronu razowego
puszka brzoskwiń
200 g (kostka) półtłustego twarogu
łyżeczka brązowego cukru
2 łyżki jogurtu naturalnego + do polania
łyżka esencji waniliowej*
łyżka wody z kwiatów pomarańczy**

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente.

Brzoskwinie (bez syropu) i esencję waniliową miksujemy na gładką masę. Twaróg, jogurt, cukier i wodę z kwiatów pomarańczy dokładnie mieszamy.

W naczyniu żaroodpornym mieszamy makaron z masą twarogową i całość polewamy musem brzoskwiniowym. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez ok. 25 minut. Zapiekankę można podawać polaną odrobiną jogurtu naturalnego.

Wskazówki i uwagi:

* Użyłam esencji domowej roboty (dwie laski wanilii na pół szklanki wódki).
** Wodę z kwiatów pomarańczy można kupić w sklepach z kuchniami świata lub w internecie. Ma bardzo przyjemy, odświeżający zapach. Można jej również używać jako tonik.
Nadesłał(a) Zielona, dnia: 2011-10-23 08:56:07.851
Źródło/autor przepisu: http://zielonawsrodludzi.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mus jabłkowy zapiekany z rodzynkami (bez ograniczeń)
Pęczak zapiekany z suszonymi pomidorami i wędzonym twarogiem (lakto-wege)
Makaron zapiekany z bakłażanami (lakto-wege)
Jarzyny zapiekane z makaronem (bez ograniczeń)
Makaron z pieczarkami, groszkiem i papryką zapiekany pod serem (lakto-wege)
Chutney brzoskwiniowy (wegańska)
Lody brzoskwiniowe / ananasowe (wegańska & RAW)
Napoj brzoskwiniowo-jagodowy (wegańska & RAW)
Rogalik francuski z nadzieniem brzoskwiniowym (lakto-wege)
Sernik brzoskwiniowy, prawie bez cukru (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas