7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa śniadaniowa miso

Miso jest sfermentowaną pastą fasolową, używaną często w kuchni japońskiej. Można ją kupić w sklepach z żywnością orientalną. Dla Japończyków jest to danie śniadaniowe.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

3 suszone lub świeże grzyby shiitake,
5 szklanek wywaru warzywnego,
4 łyżki gotowanej pasy miso,
10-15 dag twardego sera tofu, pokrojonego w kostkę, wielkości połowy pudełka zapałek
szczypior z 1 dymki, pokrojony w kawałki grubości 1 cm.

Przygotowanie:

1. Grzyby shiitake namocz w gorącej wodzie, następnie odciśnij, pokrój w cienkie plasterki i odstaw. Jeżeli masz świeże, tylko je umyj, osusz na papierze kuchennym i pokrój w cienkie plasterki.

2. Wywar zagotuj w dużym rondlu, włóż pastę miso i wymieszaj, dodaj plasterki grzybów, zmniejsz ogień i gotuj, na małym ogniu przez 5 minut.

3. Rozlej zupę do czterech miseczek i do każdej porcji rozłóż części serka tofu. Posyp szczypiorkiem.
Nadesłał(a) agnmid, dnia: 2011-11-05 05:00:11.372
Źródło/autor przepisu: http://www.ambia.pl/przepisy_kulinarne.php
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa z miso (wegańska)
Zupa miso z glonami nori (wegańska)
Zupa miso z tofu i oberżyną (bakłażanem) (wegańska)
Zupa śniadaniowa ("kaszka") amarantusowa (lakto-wege)
Zupa śniadaniowa na chłodne poranki (lakto-wege)
Zupa-krem z czerwonej soczewicy, ryżu i miso z algami wakame (wegańska)
Dressing z białego miso (wegańska)
Burgery z brokuła, tofu i miso (wegańska)
Chlebki śniadaniowe (bez ograniczeń)
Tosty śniadaniowe (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas