7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta z gotowanych bakłażanów z majonezem

Bakłażana nie trzeba piec. Polecam ta pastę - prosta w obsłudze i znakomita.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

bakłażan/y
cebula
majonez wegański lub zwykły
sól

Przygotowanie:

Bakłażana obrać, pokroić w dużą kostkę i gotować ok. 15 min., tak żeby zrobił się miękki i ciemny. Po ugotowaniu odcedzić. Zmiksować blenderem ręcznym lub drobno posiekać nożem. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do bakłażana, wymieszać.

Dodać tyle majonezu, żeby masa zrobiła się kremowa, mleczna w kolorze. Osolić sowicie.
Nadesłał(a) Iwo-na, dnia: 2011-11-07 18:30:35.318
Źródło/autor przepisu: Sibille
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Krem (pasta) z bakłażanów (wegańska)
Pasta z kaszy gryczanej i majonezu (ovo-wege)
Pasta z suszonych pomidorów z majonezem (ovo-wege)
Pasta serowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń)
Salata de vinete - sałatka (pasta) z pieczonych bakłażanów (wegańska)
Pasta z bakłażanów z dodatkiem cebuli lub czosnku (wegańska)
Kiopołu - pasta z pieczonych bakłażanów i papryki + pomidor (wegańska)
Pasta do pieczywa z suszonych pomidorów, majonezu i bazylii (wegańska)
Salata de vinete - sałatka/pasta z pieczonych bakłażanów z zieloną papryką i pomidorami (wegańska)
Pasta do pieczywa z tofu wędzonego z majonezem, koncentratem i zieleniną (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas