7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa-krem z dyni hokkaido

Moja Teściowa mówi, że dynia lubi czosnek i chili. Oto jej sposób na jedną z najsmaczniejszych odmian dyni.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

dynia hokkaido i seler korzeniowy lub naciowy (lub obydwa)
w proporcji prawie 1:1, tylko dyni trochę więcej
cebula
sporo czosnku
chili w proszku (lub inna ostra papryka)
sól
bulion warzywny opcjonalnie

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złoto. Dodajemy przeciśnięty czosnek, smażymy jeszcze chwilę. Potem wrzucamy seler i dynię (można z łupiną) pokrojone w kostkę. Seler korzeniowy można zetrzeć na tarce.

Zalewamy wszystko woda i solimy. Gotujemy do miękkości. Miksujemy. Doprawiamy solą, bulionem. Chili nie żałować.

Wskazówki i uwagi:

Jeszcze nigdy nie próbowałam, ale z innymi odmianami dyni możne też byłoby dobre.
Nadesłał(a) Iwo-na, dnia: 2011-11-08 04:19:57.551
Źródło/autor przepisu: Marlies
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa krem z dyni (wegańska)
Piwna zupa-krem z dyni (lakto-wege)
Zupa-krem z dyni z ziołami (wegańska)
Zupa-krem z dyni z mlekiem (wegańska)
Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska)
Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege)
Mus (zupa-krem) z dyni z pomidorem i mlekiem (wegańska)
Łagodna zupa-krem z dyni i włoszczyzny z mlekiem (wegańska)
Zupa-krem z dyni po francusku (z ziemniakami) (wegańska)
Zupa-krem z dyni z ziemniakami i pasternakiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas