7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka "zielony zastrzyk energii"

Przygotowanie tej sałatki jest dziecinnie proste i nie zajmuje więcej niż 3 minuty. Można ją zabrać do szkoły/pracy lub chrupać zamiast chipsów podczas oglądania filmu.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1-2

200 g mieszanki kiełków (fasola mung, soczewica, ciecierzyca)
garść pestek dyni
garść pistacji
oliwa z oliwek
świeżo mielony czarny pieprz
ząbek czosnku

Przygotowanie:

Pistacje obieramy z łupinek. Na polaną oliwą patelnię wrzucamy kiełki, pestki dyni i pistacje. Podgrzewamy chwilę na małym ogniu, następnie dodajemy zmiażdżony czosnek i smażymy jeszcze przez kilka sekund. Doprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem, przekładamy do miseczki i zajadamy ze smakiem.
Nadesłał(a) Zielona, dnia: 2011-11-23 21:00:21.756
Źródło/autor przepisu: http://zielonawsrodludzi.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

To nie nazwa mieszanki tylko techniki smażenia - stir fry.
~jw73 2012-04-18 04:40:58.976

Czasem robię podobną sałatkę, tylko nie dodaję pistacji, za to doprawiam sosem czosnkowym lub majonezem. Można zjeść na raz całą zawartość patelni! :)
Muszę wypróbować też powyższą wersję tak zwanej mieszanki stir fry :)
askagrzybek 2011-11-24 15:24:49.858

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka Caprese (lakto-wege)
Sałatka z jajek (ovo-wege)
Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód)
Sałatka szopska (lakto-wege)
Sałatka wielosmakowa (lakto-wege)
Sałatka pod gruszą (lakto-wege)
Sałatka z biedrzeńca (ovo-wege)
Sałatka warstwowa (ovo-wege)
sałatka z sucharków (bez ograniczeń)
Sałatka fasolowa (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas