7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos cygański po niemiecku

Niemcy (Niedersachsen) jedzą ten sos ze schabowym i smażonymi ziemniakami. W wersji wege zjadaliśmy go po prostu z makaronem, ale pasuje do wielu dań. Dla fanów ketchupu.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

papryka (czerwona, żółta i zielona)
cebula - prawie tyle samo co papryki
olej do smażenia
ketchup (koniecznie, z koncentratem lub przecierem wychodzi tylko zwykły sos pomidorowo-paprykowy)
śmietana np. słonecznikowa (http://puszka.pl/przepis/6625-smietana_slonecznikowa.html)
sol

Przygotowanie:

Paprykę i cebule należy pokroić w paseczki, usmażyć, lekko posolić. Dodać ketchup i śmietanę do zabielenia. W razie konieczności dosmakować solą. I gotowe!
Nadesłał(a) Iwo-na, dnia: 2011-12-11 12:20:34.392
Źródło/autor przepisu: Rolf
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cygański pilaw (bez ograniczeń)
Sos pesto (lakto-wege)
Sos ziołowy 1 (lakto-wege)
Sos szalotkowy (lakto-wege)
Sos tatarski (bez ograniczeń)
Sos kawowy (bez ograniczeń)
Sos waniliowy (bez ograniczeń)
Sos 8 jarzyn (wegańska)
Sos pieprzowy (wegańska)
Sos Cumberland (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas