7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa z soczewicy ze szpinakiem (prawie indyjska)

Niesamowicie szybka i sycąca zupka.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

500 g czerwonej soczewicy
2 duże garści świeżego szpinaku
70-100 ml mleka kokosowego
kumin
sól

Przygotowanie:

Soczewicę zalewamy wodą, dosypiemy kuminu wg upodobań (ja lubię tylko lekką nutę kuminu, więc wsypuję pół łyżeczki) i gotujemy przez ok. 10 minut. Solimy do smaku, dolewamy mleka kokosowego i wrzucamy szpinak. Wymieszamy, gotujemy przez ok. 1 minutę (aż szpinak zwiędnie) i gotowe :)

Wskazówki i uwagi:

Zupkę można posypać zieloną pietruszką, wypróbować inne przyprawy indyjskie itd.
Nadesłał(a) Hadudka, dnia: 2011-12-22 21:05:32.099
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa z soczewicy i szpinaku (wegańska)
Aromatyczna indyjska zupa z soczewicy z pomidorami, curry i imbirem (wegańska)
Boskie indyjskie burgery z soczewicy (ovo-wege)
Rozgrzewająca zupa indyjska (wegańska)
Sałatka indyjska z soczewicy - z cukinią i imbirem (wegańska)
Szybka indyjska pasta z soczewicy (z tahini i czosnkiem) (wegańska)
Pikantna indyjska zupa-krem z marchewki (wegańska)
Zupa z soczewicy i ryżu (wegańska)
Zupa z zielonej soczewicy (wegańska)
Indyjski daal czyli puree z czerwonej soczewicy (z dodatkiem imbiru i mleka kokosowego) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas