7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Grzyby duszone w pomidorowej marchewce z cebulą (na zimę lub na bieżąco)

Warto przygotować sobie takie przetwory, kiedy nie mamy za bardzo czasu na gotowanie (praca, studia). Wtedy otwieramy, podgrzewamy i w środku zimy zjadamy pożywne, smaczne danie. Zawsze miło powspominać jesień.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 kg gotowanych grzybów
1 kg cebuli
1/2 kg marchewki
1/2 l oleju
1,5 l przecieru pomidorowego
cukier
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce. Przysmażyć je na oleju, w dużym garnku, do miękkości. Dodać przecier i dusić chwilę razem. Dodać grzyby i przyprawy, podusić dłuższą chwilę. Przełożyć do słoików, zawekować.

Wskazówki i uwagi:

Oczywiście można kilka razy zmniejszyć proporcje i otrzymać smaczne danie na kolację lub obiad.
Nadesłał(a) Marta Jermaczek, dnia: 2000-09-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brukselka duszona w marchewce (wegańska)
Grzyby duszone z ziemniakami (wegańska)
Kawior z kabaczków z dodatkiem pomidorów i marchewki (na bieżąco lub na zimę) (wegańska)
Buraki z papryką i cebulą (na zimę) (wegańska)
Sałatka z ogórków z cebulą i zieleniną (na zimę) (wegańska)
Tofu duszone z cebulą (wegańska)
Marchew duszona z cebulą (wegańska)
Kotlety z duszonej marchewki i cebuli (ovo-wege)
Dynia duszona w pomidorach z cebulą (wegańska)
Brokuły duszone z cebulą i musztardą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas