7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Tom Jued Tao-Hoo Sa-Rai

Prosta tajska zupa z wodorostami i tofu.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

- kostka tofu
- garść wodorostów
- 1 marchewka
- mały kalafior
- pół cebuli
- sól
- pieprz biały
- sos sojowy

Przygotowanie:

1. Zagotować wodę (odmierzyć odpowiednią ilość na dwa talerze), dodać soli.
2. Posiekać tofu, marchewkę i kalafiora.
3. Pokrojone składniki dodać do zupy w następującej kolejności: kalafior, marchewka, cebula, wodorosty, tofu.
4. Gotować około 10 minut. Można dodać sosu sojowego do smaku albo białego pieprzu.
5. Zupę podawać przystrojoną natką pietruszki.

Smacznego!
Nadesłał(a) eroz, dnia: 2011-12-26 14:50:52.039
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Super, teraz chętnie wypróbuję:) No może nie teraz, ale niedługo;)
MagdaM 2013-05-05 15:18:15.53

Już autor uzupełnił :)
EwaH 2011-12-27 09:57:15.919

Trochę niekompletny ten przepis - co robimy z cebulą i wodorostami?
MagdaM 2011-12-27 01:52:16.826

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tom Yum - najpopularniejsza tajska zupa (wegańska)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas