7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Tom Jued Tao-Hoo Sa-Rai

Prosta tajska zupa z wodorostami i tofu.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

- kostka tofu
- garść wodorostów
- 1 marchewka
- mały kalafior
- pół cebuli
- sól
- pieprz biały
- sos sojowy

Przygotowanie:

1. Zagotować wodę (odmierzyć odpowiednią ilość na dwa talerze), dodać soli.
2. Posiekać tofu, marchewkę i kalafiora.
3. Pokrojone składniki dodać do zupy w następującej kolejności: kalafior, marchewka, cebula, wodorosty, tofu.
4. Gotować około 10 minut. Można dodać sosu sojowego do smaku albo białego pieprzu.
5. Zupę podawać przystrojoną natką pietruszki.

Smacznego!
Nadesłał(a) eroz, dnia: 2011-12-26 14:50:52.039
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Super, teraz chętnie wypróbuję:) No może nie teraz, ale niedługo;)
MagdaM 2013-05-05 15:18:15.53

Już autor uzupełnił :)
EwaH 2011-12-27 09:57:15.919

Trochę niekompletny ten przepis - co robimy z cebulą i wodorostami?
MagdaM 2011-12-27 01:52:16.826

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tom Yum - najpopularniejsza tajska zupa (wegańska)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas