7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka marchewkowa z koperkiem i kukurydzą

Pyszna, łatwa i szybka surówka dla tych, którzy lubią marchewkę i nie tylko.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: 1

- 1 średnia marchewka (ok. 130 g)
- 50 g kukurydzy konserwowej
- 50 g świeżego zielonego ogórka
- 1 łyżeczka oleju np. rzepakowego, słonecznikowego
- pół małej cebulki
- koperek (świeży lub mrożony, pokrojony)
- odrobina pieprzu

Przygotowanie:

Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ogórka pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Cebulę, ogórka, kukurydzę, olej dodać do marchewki. Przyprawić pieprzem i koperkiem wg uznania.
Smacznego!
Nadesłał(a) kathrine8, dnia: 2012-01-06 15:19:29.831
Źródło/autor przepisu: Ja
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placki marchewkowe z cebulą i kukurydzą (wegańska)
Sałatka ze świeżym kalafiorem, kukurydzą, ogórkiem i koperkiem (bez ograniczeń)
Surówka marchewkowo-jabłkowa z kiełkami (wegańska)
Prosta surówka z czerwonej kapusty z koperkiem (wegańska)
Surówka ze świeżego kalafiora z ogórkami małosolnymi i kukurydzą (bez ograniczeń)
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i miętą (wegańska)
surówka z kapusty z kalafiorem, rzodkiewką i kukurydzą (wegańska)
Surówka-lodówka z jabłkiem, papryką i kukurydzą (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką i ogórkiem (wegańska & RAW)
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i ogórkiem kiszonym (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas