7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Gnocchi

Szybki smaczny obiadek, myślę, że każdemu zasmakuje.
Dobre dla niejadków ;)




Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

400 g średnio twardych ziemniaków
125 g mąki z twardej pszenicy
1 łyżka masła sezamowego (dla wegeterian żółtko)
sól

Przygotowanie:

1. Ugotować do miękkości 400 g średnio twardych ziemniaków w mundurkach. Jeszcze gorące obrać, przecisnąć przez praskę do ziemniaków.

2. Pozostawić, aż będą letnie, dodać 125 g mąki z twardej pszenicy, 1 łyżkę masła sezamowego, doprawić solą i zagnieść ciasto.

3. Uformować z ciasta wałeczki grubości kciuka, pokroić w centymetrowe kawałki. Gotować na wolnym ogniu 10 minut w osolonej wodzie.

Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Sosy, posypki, z którymi można podawać zostawiam już Wam, ponieważ jest mnóstwo opcji, a każdy lubi co innego ;)
Nadesłał(a) lavitsef, dnia: 2012-01-11 19:21:47.038
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gnocchi dyniowe (wegańska)
Gnocchi z masłem i parmezanem (bez ograniczeń)
Zupa pomidorowa z gnocchi (lakto-wege)
Dyniowe gnocchi pełnoziarniste (wegańska)
Gnocchi świętej Łucji (z parmezanem i gałką) (bez ograniczeń)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas