7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

I zasmażka!



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

1/2 kg fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej) lub kalafiora lub brokułów lub szparagów - można poeksperymentować również z innymi warzywami
kilka łyżek bułki tartej
masło lub margaryna lub olej
sól

Przygotowanie:

Odkroić z fasolki końcówki i umyć ją. Jeśli używamy kalafiora lub brokułów umyć je i podzielić na różyczki. Z nóżek brokułów zedrzeć skórkę, bo jest łykowata.

Gotować - najlepiej na parze - prawie do miękkości (fasolkę pół godziny).

Solimy i gotujemy jeszcze jakiś czas, odcedzamy. Masło (lub margarynę) roztapiamy na patelni, dodajemy bułkę tartą aż do uzyskania pożądanej gęstości, mieszając rumienimy.

Wilgotną i rumianą bułką posypujemy fasolkę/brokuły/kalafiora.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: każdy zna ten przepis :-)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

:) mmmrr ';P słodziukie :) ah oh eh :P . czad ;D Buziaki i pozdroffionka z Kalisza :) :****
~encja :P 2009-09-12 13:47:33.375

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege)
Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege)
Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege)
Zupa z soczewicy z zasmażką i chlebem (wegańska)
Spaghettini z zasmażką z czosnkiem i chili (wegańska)
Czysta zupa cebulowa (bez zasmażki) (lakto-wege)
Sos pomidorowy na mączno-mlecznej zasmażce (lakto-wege)
Sos Mornay (z żółtym serem, na zasmażce) (bez ograniczeń)
Zupa neapolitańska - na białej zasmażce, z parmezanem (bez ograniczeń)
Ziemniaki z marchewką i porem na parze, z zasmażką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas