7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ciasto cappucino



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

ciasto:
4 szklanki mąki
4 jaja
3 łyżeczki proszku do pieczenie
1,5 łyżeczki sody
szklanka jogurtu
szklanka oleju
łyżka/dwie żurawiny lub dżemu porzeczkowego, jagodowego, wiśniowego
3 łyżki kakao
trochę piwa

masa:
1,5 szklanki mleka
8 łyżek cappucino (instant)
łyżka mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki krupczatki
masło

Przygotowanie:

Ciasto: wszystkie składniki wymieszać, nic więcej. Piec ok. 40 min. w 180 st. C.

Masa: 1,5 szklanki mleka gotujesz z 3/4 szklanki cukru, w 3/4 szklanki mleka mieszasz 8 łyżek cappuccino, łyżkę mąki ziemniaczanej i 3 łyżki mąki krupczatki. Wlewasz do gotującego się mleka i robisz budyń. Gdy ostygnie rozcierasz z masłem.

Przekładasz z dżemem jagodowym lub porzeczkowym.
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: 2012-01-25 17:48:20.605
Źródło/autor przepisu: Beata i ja
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

ciasto japońskie (ovo-wege)
Ciasto z rodzynkami (ovo-wege)
Ciasto drożdżowe (bez ograniczeń)
Ciasto włoskie (wegańska)
Gruszki w cieście (bez ograniczeń)
Ciasto kokosowe (bez ograniczeń)
Ciasto owocowe (bez ograniczeń)
Ciasto drożdżowe 2 (bez ograniczeń)
Rafaello (ciasto) (bez ograniczeń)
Ciasto jabłkowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas