7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sopa paraguaya lub chipa guazu, czyli pikantne ciasta z mąki kukurydzianej lub z kukurydzyDania tradycyjne i bardzo powszechne w Paragwaju, jedzone jako dodatek do dania głównego lub jako małe "co nieco". Tradycyjnie pieczone w półokrągłych piecach zwanych "tatagua" nagrzewanych drewnem.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:Sopa paraguaya:
500 g mąki kukurydzianej 500 ml mleka 6 jajek 600 g cebuli pokrojonej w piórka 200 ml oleju 600 g sera sól Chipa (czyt. czipa) guazu: 1 kg świeżych ziaren kukurydzy 600 g sera 250 ml oleju 600 g cebuli pokrojonej w piórka 4 jajka sól Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Ciasto korzenne z Mora Sul (z mąki kukurydzianej) (wegańska)pikantna zupa kukurydziana (lakto-wege) Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) Sos beszamelowy z mąki kukurydzianej, bez mleka! (wegańska) Lekko pikantna warzywno-kukurydziana zupa-krem (wegańska) Polentnik - ciasto z kaszki kukurydzianej (wegańska) Trio, czyli surówka z pomidora, ogórka i kukurydzy (wegańska & RAW) Ciasto-placek z domowej mąki (wegańska) Placki curry z kukurydzy i kaszki kukurydzianej z sałatką pomidorową (bez ograniczeń) Laddu - słodkie kulki z prażonej mąki pszennej i kukurydzianej (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Smacznego i pozdrowienia z Paragwaju
Gosia i Zbyszek - Granja Pit
~Zbyszek 2014-07-29 16:56:11.229