7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Talarki marchewkowo-pietruszkowe w lodówce marynowane

Pyszna surowa przekąska (np. podczas oglądania tv, zamiast chipsów) lub surówka do obiadu :)

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

1 marchew, średniej wielkości
1 korzeń pietruszki, średniej wielkości
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

Przygotowanie:

Marchewkę i pietruszkę siekamy na cieniutkie talarki (ok. 1 mm grubości) i przekładamy do miski lub pojemniczka. Dodajemy ocet i oliwę, dokładnie mieszamy.

Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Zajadamy, bez konieczności dodawania soli ;)

Wskazówki i uwagi:

Wiem, że 24 godziny to długo, więc można warzywa pozostawić w sosie na krótszy czas, np. 8 godzin. Ale naprawdę warto przygotować przekąskę wcześniej, bo dzięki temu warzywa nasiąkają przepysznym smakiem oliwy, nabierają lekkiej kwaśności od octu, ale zachowują słodycz i chrupkość.
Nadesłał(a) nika_25, dnia: 2012-02-14 16:44:49.524
Źródło/autor przepisu: Przepis własny inspirowany blogiem Kuchnia Agaty
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Talarki marchewkowe (wegańska)
Zioła suszone... w lodówce (wegańska)
Surówka-lodówka z jabłkiem, papryką i kukurydzą (wegańska)
Fasolka w sosie pietruszkowym (lakto-wege)
Krem pietruszkowo-selerowy (lakto-wege)
Jajko w sosie pietruszkowym (bez ograniczeń)
Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege)
Pietruszkowa pasta (makaron) (wegańska)
Pieczone ziemniaczane talarki z sosem czosnkowym (lakto-wege)
Ziemniaczane talarki z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas