7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa krem warzywna

Zupa najszybsza z możliwych, z wykorzystaniem resztek z kuchni.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

bulion warzywny (ok. 1 - 1,5 litra)
pół brokuła
pół kalafiora
cebula
puszka groszku konserwowego
łyżka masła
przyprawy
ser żółty

+ chleb na grzanki

Przygotowanie:

W bulionie gotujemy kalafiora i brokuła aż zmiękną. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz odcedzony groszek, gotujemy jeszcze chwilkę. Dodajemy łyżkę masła, miksujemy całość blenderem. Doprawiamy.

Całość podajemy z grzankami i posypujemy startym serem.

Wskazówki i uwagi:

Niestety, ilość moich składników została podana "na oko", ale sądzę, że jest wystarczająca.
Nadesłał(a) hala, dnia: 2012-02-18 06:39:57.676
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem warzywny bez gotowania, z pomidorem i awokado (wegańska & RAW)
Zupa warzywna z ryżem (wegańska)
Surowa zupa warzywna (wegańska & RAW)
Zupa cieciorkowa z sokiem warzywnym (wegańska)
Zdrowa zupa warzywna na chłodno (wegańska & RAW)
Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege)
Zupa-krem z melisy (lakto-wege)
Zupa krem z pieczarek (bez ograniczeń)
Zupa krem z kalarepy (bez ograniczeń)
Zupa-krem z mrożonek (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas