7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Racuchy amarantusowe z ziołami i cebulą

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [4]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

180 g mąki z amarantusa
szczypta drożdży (instant)
1 cebula
oliwa
przyprawy: sól, majeranek, tymianek

Przygotowanie:

Cebule obrać, cienko pokroić i udusic na oliwie. Mąkę z amaratusa z przyprawami, drożdżami i cebulą wymieszać dodając ciepłej wody (tyle, aby ciasto miało konsystencje gęstej śmietany).
Ciasto zostawic na 10-15 min. do wyrośnięcia.
Małe porcje kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoto-bązowo.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2000-09-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka z festiwalu nauki 2000 z wykładu "amarantus na polskim stole"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


pychotka+
Dana 2011-12-25 20:44:29.609

dzięki:) w ogóle, świetne masz przepisy:)
~asia 2011-12-24 19:36:57.76

Jasne - na tym polega przecież robienie mąki :) Jednak z tego co wiem nasiona amarantusa są chyba trudne do zmielenia... Choć sama nie próbowałam.
patrycccja 2011-12-24 17:01:28.417

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

"Jajecznica" z okary z cebulą i ziołami (wegańska)
Racuchy z białą kapustą i zezłoconą cebulą (bez ograniczeń)
Cebula i pieczarki rozkosznie pachnące ziołami (z grilla) (wegańska)
Sos pomidorowy z cebulą, czosnkiem i ziołami (wegańska)
Racuchy (ovo-wege)
Śródziemnomorskie racuchy (wegańska)
Wafel amarantusowy (lakto-wege)
Babka amarantusowa (bez ograniczeń)
Kartoflane racuchy (ovo-wege)
Marchewkowe racuchy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas