7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Polewka z serwatki

Pomysł na wykorzystanie serwatki pozostałej po domowej produkcji twarogu.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

serwatka
śmietana
mąka żytnia
ziemniaki
cebula
sól, pieprz, olej do smażenia

+ ew. koperek lub pietruszka

Przygotowanie:

Zagotować serwatkę. Zagęścić śmietaną z rozrobioną mąką (ilość mąki należy dobrać w zależności od ilości serwatki oraz pożądanej gęstości).

Osobno ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyrumienić na oleju posiekaną cebulkę.

Połączyć serwatkę z ziemniakami i cebulą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Wskazówki i uwagi:

Bardzo dobrze komponuje się z posiekaną zieleniną (pietruszka, koperek).
Nadesłał(a) joa, dnia: 2012-02-20 19:51:16.416
Źródło/autor przepisu: na podstawie różnych przepisów dostępnych w internecie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Biała polewka (lakto-wege)
Polewka piwna z serem (bez ograniczeń)
Chłodnik szczawiowy na serwatce (bez ograniczeń)
"Polewka" - zupa na maślance i kefirze (lakto-wege)
Chłodnik wieloowocowy na serwatce z czarnymi jagodami (lakto-wege)
Zupa-krem ziemniaczano-selerowa ze śmietaną i serwatką (lakto-wege)
Żurek na serwatce z ziemniakami i suszonymi grzybami (lakto-wege)
Mleko sojowe, tofu, okara i serwatka (wegańska)

Nowości:

Pasta do pieczywa dla sceptyków tofu (wegańska)
"Tofu" domowe z białej fasoli (wegańska)
Omlet bez jajek, najlepszy (z mąki z ciecierzycy) (wegańska)
Barszcz zakarpacki (lakto-wege)
Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas