7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Fasolka mung ze szpinakiem

Szybki i niezwykle smaczny pomysł na obiad :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka mung
szpinak (u mnie mrożony)
gęsty przecier pomidorowy
czosnek
sól, pieprz, chilli

Przygotowanie:

Fasolkę gotujemy w wodzie, bez soli. Gdy będzie już prawie idealnie miękka (ok. 10 minut), odlewamy większość wody (o ile nie wyparowała) i dodajemy szpinak oraz czosnek.

Gotujemy aż szpinak się rozmrozi, dolewamy przecieru pomidorowego (tylko tyle, aby pokrył warzywa, ale by nie pływały one w sosie), soli, pieprzu, chilli.

Gotujemy jeszcze chwilkę, aż smaki się połączą. Podajemy z ryżem lub kaszą (najlepiej jaglaną).
Nadesłał(a) nika_25, dnia: 2012-02-22 06:12:36.593
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Leczo z fasolką mungo (mung) (wegańska)
Surówka z kapusty z fenkułami i kiełkami fasoli mung (ovo-wege)
Sałatka z selera konserwowego i fasolki mung z ananasem (wegańska)
"Placki ziemniaczane" z kiełków fasoli mung (wegańska)
Samosy - rożki indyjskie z ziemniakami i fasolką mung (wegańska)
Kotlety z marchewki, manny i kiełków fasoli mung (wegańska)
Ekspresowa sałata z cykorią, pomidorami i kiełkami fasoli mung (wegańska)
Ryż curry z tofu, brokułami, imbirem i kiełkami fasoli mung (wegańska)
Sałatka z fasolką z puszki, ogórkiem, jabłkiem i kiełkami mung (wegańska)
Sałatka z kukurydzą, papryką, porem i kiełkami fasoli mung (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas