7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

świeży szpinak (wg uznania)
woreczek kaszy gryczanej (ugotowanej i zmielonej)
4 łyżki płatków owsianych namoczonych (zmielonych)
1/4 szklanki bułki tartej z suszonym czosnkiem i pietruszką
1/4 szklanki startego parmezanu
1 łyżka roztopionego masła
4 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
2 jajka lekko rozbite
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Zaczynam od rozgrzania piekarnika do 175 st. C. W misce dokładnie mieszam posiekany szpinak, bułkę tartą, parmezan, masło, szczypiorek jajka, zmieloną kaszę i płatki owsiane, sól i pieprz. Z tak przygotowanego ciasta formuję małe kulki i układam je na blasze. Piekę od 10 do 15 minut, aż lekko zbrązowieją.
Nadesłał(a) bianexx1, dnia: 2012-06-07 18:55:36.658
Źródło/autor przepisu: http://brzuszekwega.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Kiedys robilam "kluski" z tego przepisu www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-712.html i okazalo sie, ze szpinak i kasza gryczana to idealne polaczenie. Zupelnie tego nei przewidywalam, wiec te klopsiki na pewno wyprobuje
efedrina 2012-06-08 10:36:17.494

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Klopsiki szpinakowo-twarogowe w sosie serowym (lakto-wege)
Klopsiki marchewkowe Radusia :) (ovo-wege)
Klopsiki z granulatu i soczewicy (wegańska)
Klopsiki wegetariańskie z granulatu sojowego (wegańska)
Chlebek szpinakowy (lakto-wege)
Kotlety szpinakowe (ovo-wege)
Rolada szpinakowa (bez ograniczeń)
Szpinakowa sałatka (wegańska)
Naleśniki szpinakowe (wegańska)
Masło szpinakowe (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas