7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Wegańskie masełko z karmelizowanej cebuli

Pyszne i banalnie proste masełko do chleba. Przepyszne z plasterkami pieczonego seitanu.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

cebula
olej
sól

Przygotowanie:

Dowolną ilość cebuli blendujemy na prawie gładką pastę. Na patelnię wlewamy taką ilość oleju, by pokrył całe dno. Karmelizujemy cebulę uważając, aby jej nie przypalić. Trwa to jakiś czas, ale efekt jest wart czekania. Solimy, przekładamy do pojemnika, przykrywamy i schładzamy w lodówce. Smacznego!
Nadesłał(a) fier, dnia: 2012-03-24 19:06:02.19
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tapioka z karmelizowanym rabarbarem (wegańska)
Masełko z siemienia lnianego (wegańska)
Placuszki z dyni z dodatkiem cebuli (wegańskie) (wegańska)
Bezglutenowe wegańskie pierogi z cebulą i wędzonym tofu (wegańska)
Masełko ciecierzycowo - orzechowe z lnem (wegańska)
Tarta cytrynowa z kruszonką i karmelizowanym rabarbarem (bez ograniczeń)
Groch z cebulą (wegańska)
Wegańska lasagne (wegańska)
Pyzy wegańskie (wegańska)
Strogonow wegański (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas