7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Grzyby z jajek



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

8 jajek
1 jajko surowe
6 kapeluszy z grzybów suszonych
1 cebula
1 szklanka zmielonych grzybów świeżych
1 łyżka masła
majonez
sól i pieprz
koperek

Przygotowanie:

8 jajek ugotować na twardo, obrać. Z 6 jajek ściąć ich wierzchy, ostrożnie wyjąć żółtka, pozostałe 2 jajka oraz wyjęte żółtka zemleć lub rozdrobnić widelcem. Świeże grzyby zemleć i poddusić na maśle razem z pokrojoną cebulą. Dodać masę jajeczną oraz surowe jajko. Wymieszać, doprawić. Farsz nałożyć do wydrążonych jajek. Kapelusze grzybów umyć, obgotować w wodzie z dodatkiem soli i pieprzu, odcedzić, ostudzić, przykryć nimi nadziane jajka. Wylać majonez na głębszy talerz, posypać koperkiem, ustawić grzyby z jajek. Kapelusze grzybów można posmarować keczupem i upstrzyć kroplami majonezu - będziemy wtedy mieli muchomory.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-10-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 10/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Grzyby zapiekane (lakto-wege)
Grzyby panierowane (bez ograniczeń)
Grzyby kiszone (wegańska)
Grzyby w pomidorach (wegańska)
Grzyby po litewsku (lakto-wege)
Smażone grzyby suszone (bez ograniczeń)
Grzyby jak ryby (wegańska)
Grzyby duszone z ziemniakami (wegańska)
Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege)
Grzyby Mun z makaronem i warzywami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas