7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Drożdżowa pasta do chleba

Pasta świetna do chleba, na kanapki do pracy czy na zajęcia, przepyszna z kiszonym ogórkiem.

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: 4

200 g świeżych drożdży
2-3 duże cebule
4 jaja
sól, pieprz
olej
drobno pokrojona natka pietruszki

Przygotowanie:

Smażymy cebulę, gdy się pięknie zrumieni, dodajemy pokruszone świeże drożdże. Jak już się rozpuszczą, należy pozwolić im się trochę pobulgotać, a następnie dodać pieprzu, soli i wbić jaja. Szybko mieszać, aż pasta uzyska stałą konsystencję.

Posypać natką pietruszki.

Wskazówki i uwagi:

Najlepiej smakuje jeszcze ciepła na chlebie, chociaż na zimno też jest dobra. Ja zawsze zajadam ją z kiszonym ogórkiem, bez niego jakoś tak dobrze nie smakuje. Jeśli ktoś nie lubi ogórka, to lepiej, żeby do pasty dodał więcej soli ;)
Nadesłał(a) Luna7, dnia: 2012-04-01 16:59:11.775
Źródło/autor przepisu: Przepis mojej mamy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:


Daję tylko "dobre", bo jak dla mnie smak jest dyskusyjny ;) zrobiłam z połowy składników, i na koniec zblendowałam żeby była lepsza konsystencja. Na pewno ciekawy smak, nie do porównania z czymkolwiek innym, ale to fakt- bez ogórka kiszonego smakuje.. dziwacznie. Jednak polecam spróbować [może jeszcze się przegryzie w lodówce] :)
orzechova 2013-05-16 14:58:46.674

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Drożdżowy chleb amarantusowy (lakto-wege)
Chleb razowy drożdżowy na miodzie (lakto-wege)
Pasta do chleba z ciecierzycy (wegańska)
Oliwkowa pasta do chleba (wegańska)
Pasta drożdżowo-pomidorowa (wegańska)
Pasta drożdżowa (cebulowo-drożdżowa) z majerankiem (wegańska)
Chleb - placki szwedzkie (drożdżowe z anyżkiem) (lakto-wege)
Chleb lub bułeczki drożdżowe w różnych wariantach (wegańska)
Jajeczno-szczypiorkowa pasta do chleba (bez ograniczeń)
Pasta z soi i włoszczyzny (do chleba) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas