7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka ze świeżym kalafiorem, kukurydzą, ogórkiem i koperkiem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 surowy kalafior
puszka kukurydzy
3 ogórki konserwowe
1/2 pęczku koperku
10 dag dobrego sera żółtego (opcjonalnie)
mała cebula
ząbek czosnku
sól, pieprz,
majonez

Przygotowanie:

Różyczki kalafiora drobniutko! pokroić. Można nawet zetrzeć na tarce, albo zmiksować w robocie kuchennym. Cebulę, ogórki, ser, koperek pokroić, posiekać. Czosnek zetrzeć na tarce. Posolić, dodać pieprzu i majonezu.

Wymieszać i jeść w pełnym zachwycie ;)
Nadesłał(a) EwaH, dnia: 2012-04-06 11:45:18.76
Źródło/autor przepisu: Ewa Olimpia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z kalafiorem, ananasem i kukurydzą (wegańska)
Sałatka z kalafiorem, ogórkiem i pomidorem (lakto-wege)
Sałatka majonezowo-ryżowa z ogórkiem i koperkiem (wegańska)
Sałatka z boczniaka z ogórkiem kiszonym, jajkiem i kukurydzą (ovo-wege)
Sałatka wiosenna ryżowa z jajkami, ogórkiem i kukurydzą (ovo-wege)
Sałatka "hawajska" z ananasem, kukurydzą i ogórkiem (wegańska)
Twarożek z tofu z czosnkiem i ogórkiem świeżym lub kiszonym (wegańska & RAW)
Surówka marchewkowa z koperkiem i kukurydzą (wegańska)
Sałatka wiosenna z makaronem ryżowym, ogórkiem, kukurydzą i fasolką (ovo-wege)
Sałatka ryżowa z kukurydzą, papryką, żółtym serem i kiszonym ogórkiem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas