7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg borowików, rydzów lub gąsek
pół łyżeczki soli
2 łyżeczki cukru
4 cebule

1,5 szklanki octu winnego
0,5 łyżeczki angielskiego ziela
0,5 łyżeczki ziarnistego pieprzu
2 laurowe listki

Przygotowanie:

Grzyby umyć, osączyć. Włożyć do rondla, oprószyć solą i cukrem, dodać obraną i pokrojoną cebulę, skropić wodą, dusić ok. godziny, ciągle mieszając.

Miękkie grzyby zalać octem, dodać przyprawy i dwukrotnie zagotować. Przełożyć do słoików.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-10-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 10/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Grzybki marynowane (wegańska)
Marynowane grzybki (wegańska)
Marynowane grzybki z cebulą i marchewką (wegańska)
Omlet "grzybek" (ovo-wege)
Miętowe grzybki (wegańska)
Omlet "grzybek" na mleku (bez ograniczeń)
Kefir z grzybka tybetańskiego (wegańska)
Ryżowa przekąska z grzybkami (wegańska)
Makaron z grzybkami po tajsku (wegańska)
Kapusta z grochem i grzybkami (wegańska)
Sałatka "grzybek" (z boczniakami i brokułami) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas