7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Dżem z dyni z jabłkami i gruszkami (pieczony lub duszony)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 kg dyni
1 kg jabłek (antonówki lub inne kwaśne)
1 kg gruszek (np. konferencja)
4 goździki
ew. trochę cukru

Przygotowanie:

Wszystko pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do brytfanny. Dodałam cztery goździki i cukru do smaku. Dusiłam aż jabłka i gruszki się rozpadły. Dynia została w kawałeczkach i jest lekko chrupiąca.

Włożyłam do słoiczków i podziwiam, jak to pięknie wygląda :-) tak pomarańczowo.

Słoiczki pasteryzujemy wstawiając je do garnka z wodą i trzymamy 15 min. od momentu zagotowania wody (czas podany dla dżemówek, dla małych słoiczków wystarczy max. 10 min.).

Wskazówki i uwagi:

Dżem można również robić dusząc owoce w garnku. Jeśli chcecie podlać wodą, to minimalną ilością.
Nadesłał(a) ~wd, dnia: 2012-04-15 14:21:49.173
Źródło/autor przepisu: Violete z wegedzieciak.pl (z moimi dopiskami)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dżem z gruszek i aronii (wegańska)
Dżem z jarzębiny, gruszek i jabłek (wegańska)
Buraki duszone z jabłkami (wegańska)
"Gravlax" z pieczonej dyni (wegańska)
Ciastka francuskie z jabłkami lub gruszkami i rodzynkami (bez ograniczeń)
Dżem z borówki brusznicy (czerwonej) z jabłkami i cynamonem (wegańska)
Ryż pieczony z jabłkami i rodzynkami (wegańska)
Kotlety sojowe pieczone z jabłkami (wegańska)
Kapusta duszona z jabłkami i pomidorami (wegańska)
Płatki owsiane duszone z jabłkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas