7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Gnocchi dyniowe

Podawać z ulubionym sosem. Jest to smaczne i zdrowe danie, nadaje się dla dzieci już po pierwszych urodzinach.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

200 g ziemniaków
300 g surowego miąższu dyni (lepiej jakiegoś "suchszego" gatunku, np. piżmowa czy hokkaido; ta najpopularniejsza, melonowa, zawiera b.dużo wody)
200 g mąki + mąka do wysypania stolnicy
ew. czubata łyżka mąki sojowej lub kukurydzianej lub jajko
sól

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować i rozdusić lub zemleć w maszynce. Dynię upiec w piekarniku lub ugotować na parze i zmiksować. Ziemniaki i dynia powinny być jak najbardziej suche.

Zmielone ziemniaki, dynię, ew. jajko lub mąkę, szczyptę soli zagnieść na elastyczne ciasto. Uformować wałek, pokroić na małe kluseczki i ugotować krótko w osolonym wrzątku.
Nadesłał(a) ~wd, dnia: 2012-04-15 14:42:11.036
Źródło/autor przepisu: bronka z wegedzieciak.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dyniowe gnocchi pełnoziarniste (wegańska)
Gnocchi (wegańska)
Gnocchi z masłem i parmezanem (bez ograniczeń)
Zupa pomidorowa z gnocchi (lakto-wege)
Dyniowa słodycz (wegańska)
Farsz dyniowy (wegańska)
Ciasto dyniowe (wegańska)
Gnocchi świętej Łucji (z parmezanem i gałką) (bez ograniczeń)
Ciasto dyniowe z bananem (wegańska+miód)
Ciasto dyniowe z jabłkiem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas