7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Farsz brokułowo-różnisty

Bardzo smaczny farsz do naleśników, innych placków, tart itd.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2-3 brokuły
kilka pieczarek
2 małe cebule
1 czerwona papryka
1-2 ząbki czosnku
1 paczka fety
2-3 suszone pomidory
1 łyżeczka pasty curry
sól
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

1. Podsmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem na oliwie.
2. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, poddusić razem.
3. Dodać rozdrobnione różyczki brokuła i pokrojone pieczarki.
4. Dodać suszone pomidory, rozdrobnioną fetę, przyprawić. Można podlać odrobiną oliwy aromatyzowanej chilli.
5. Poddusić, aż feta się rozpuści, a masa scali. Jeśli jest zbyt sucha, dolać trochę wody.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli używamy mrożonego brokuła, należy wrzucić go na patelnię wcześniej, żeby zdążył dojść.

Bardzo dobry farsz do naleśników piwnych.
Nadesłał(a) joa, dnia: 2012-04-23 07:54:30.384
Źródło/autor przepisu: mój małżonek
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczone pierogi z farszem brokułowym (wegańska)
Naleśniki z brokułami (farsz) lub brokułowy sos do makaronu (wegańska)
Brokułowe "2 w 1" (lakto-wege)
Brokułowa surówka (wegańska)
Brokułowa przekąska (wegańska)
Brokułowy rosołek (wegańska)
Kuleczki brokułowo-arachidowe (lakto-wege)
Krem brokułowy na zimno (lakto-wege)
Sałatka pieczarkowo-brokułowa (bez ograniczeń)
Naleśniczniki zielone brokułowe (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas