7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa kokosowo-migdałowa

Dwuskładnikowa zupa – mleko kokosowe i pożywne migdały, tylko tyle trzeba, żeby zapewnić sobie wspaniałe samopoczucie. Doskonała na rozpoczęcie dnia jako śniadanie lub na deser.



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: 4

1 szklanka blanszowanych migdałów
0,8-1 l mleka kokosowego
wanilia lub cukier waniliowy do smaku

Przygotowanie:

Migdały zalewamy wodą i namaczamy na całą noc. Następnie osączamy. Miksujemy. Łączymy z mlekiem kokosowym (może być z puszki, jednak najlepsza wersja to własnoręcznie zrobione), przyprawiamy wanilią lub cukrem waniliowym.

Podajemy z pokruszoną bezą (można pominąć) lub bitą śmietanką kokosową, sojową.

Zupę można zjeść na zimno lub po podgrzaniu.

Wskazówki i uwagi:

Gdy zupę traktujemy jako deser można podać kieliszek likieru migdałowego.
Nadesłał(a) vegabutik, dnia: 2012-04-23 15:08:52.733
Źródło/autor przepisu: www.blog.vegabutik.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa migdałowa (lakto-wege)
Wytrawna zupa migdałowa (wegańska)
Kulki kokosowo-migdałowe z czekoladowymi "czapeczkami" (wegańska)
Zupa migdałowa z ryżem i rodzynkami (lakto-wege)
Mleczna, migdałowa zupa z dyni z lanymi kluseczkami (bez ograniczeń)
Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem (wegańska)
Kokosowo-migdałowy krem zbożowy (pyszny i prosty makrobiotyczny deser) (wegańska)
Makaron ryżowy z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska)
Brązowy ryż z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska)
Zupa bananowa z brzoskwinią lub mango i wiórkami kokosowymi (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas