7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

5 suszonych grzybów
2 łyżki margaryny
2 łyżki mąki
sól
pieprz
1/2 szklanki chudej śmietany

Przygotowanie:

Grzyby wypłukać i namoczyć na całą noc w 2 szklankach przegotowanej, letniej wody. Nazajutrz ugotować w tej samej wodzie, do miękkości. Wyjąć z wywaru, drobno posiekać.

Zasmażkę z margaryny i mąki, rumianą, rozprowadzić zimnym wywarem z grzybów, wlać do pozostałego wywaru, posolić, popieprzyć i zagotować, mieszając. Po zdjęciu z ognia dodać grzyby i śmietanę. Wymieszać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-10-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 10/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege)
Zupa grzybowa z tymiankiem i śmietaną (wegańska)
Sos grzybowy najprostszy (wegańska)
Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege)
Sos pomidorowy na mączno-mlecznej zasmażce (lakto-wege)
Sos Mornay (z żółtym serem, na zasmażce) (bez ograniczeń)
Sos ziemniaczany z zasmażką, natką i karmelem (wegańska)
Sos chrzanowy na bazie zasmażki z mąki (lakto-wege)
I zasmażka! (lakto-wege)
Omlet grzybowy (pieczarkowy) z sosem warzywnym (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas