7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Papryka faszerowana pieczarkami z ryżem i oliwkami

W sam raz na przystawkę lub przyjęcia :)

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

2 papryki
ok. 300 g pieczarek
1-2 cebule
ok. 0,5 szklanki ryżu
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Papryki rozciąć na pół, wyczyścić z pestek i błon. Ugotować ryż. Cebulę posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, pieczarki posiekać/zmielić, dodać do smażącej się cebuli, udusić. Dodać ugotowany i odcedzony ryż, doprawić do smaku, dobrze wymieszać.

Nadziać farszem papryki, wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok. 180 st. C. Piec 10-15 min.
Nadesłał(a) mena77, dnia: 2012-04-30 15:02:41.14
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege)
Gotowane kabaczki faszerowane ryżem z pieczarkami i winegretem (wegańska)
Zielona papryka faszerowana tofu i ryżem (wegańska)
Bakłażan faszerowany ryżem z mieszanką chińską i papryką (wegańska)
Kaszankowa papryka - faszerowana kaszą gryczaną z twarogiem i oliwkami (lakto-wege)
Papryka faszerowana serem bałkańskim z suszonymi pomidorami i oliwkami (lakto-wege)
Pomidorki faszerowane czosnkowym ryżem z sezamem i oliwkami (bez zapiekania) (wegańska)
Gołąbki z ryżem, pieczarkami, papryką i orzechami włoskimi (wegańska)
Papryka faszerowana ryżem z marchewką i groszkiem, pieczona w pomidorach (lakto-wege)
Bakłażany faszerowane z oliwkami i kaparami (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas