7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Młoda kapusta duszona z pomidorami

Szybki sposób na pyszną młodą kapustkę.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

1 główka młodej kapusty
1 średnia cebula
1 puszka pomidorów krojonych (lub 2-3 świeże, sparzone i pokrojone)
garść rodzynek
garść suszonej żurawiny
oliwa
sól

Przygotowanie:

1. W głębokim rondlu podgrzać nieco oliwy.
2. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na podgrzanej oliwie.
3. Kapustę obrać z zewnętrznych liści, wyciąć twardy głąb, poszatkować. Dorzucić do cebuli.
4. Mieszając, podsmażyć lekko kapustę, aby straciła nieco swojej objętości. Posolić.
5. Dodać pomidory, rodzynki i żurawinę. Wymieszać, przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień.
6. Wszystko razem poddusić kilka minut, aby rodzynki i żurawina napęczniały, ale kapusta była nadal chrupiąca.
Nadesłał(a) joa, dnia: 2012-05-14 21:50:21.993
Źródło/autor przepisu: przepis własny
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


zrobiłam bez rodzynek, bo nie miałam. ale i tak wyszło przepyszne.
krecik 2012-05-20 17:51:19.078

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Młoda kapusta duszona z pieczarkami (wegańska)
Młoda kapusta duszona z czosnkiem i kminkiem (wegańska)
Zasmażana młoda kapusta (lakto-wege)
Kapusta duszona z jabłkami i pomidorami (wegańska)
Młoda kapusta na wzór łazanek (wegańska)
Łazanki z młodą kapustą w ziołach (wegańska)
Młoda kapusta z koprem i cebulą (wegańska)
Kapusta młoda (wiosenna) z patelni (wegańska)
Kapusta duszona w pomidorach z papryką i pietruszką (wegańska)
"Kapustoszczaw" czyli młoda kapusta z nutką szczawiu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas