7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Tofu marynowane idealne do sałatki

Pyszne kosteczki marynowanego tofu, które nie wymagają obróbki termicznej. Wystarczy dorzucić je do mieszanki sałat, może jeszcze kilka oliwek albo pomidorek, oliwa i... cudo! ;)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

pół kostki (ok. 100 g) tofu naturalnego
2 łyżeczki sosu sojowego
2 łyżeczki octu balsamicznego
pół łyżeczki czosnku granulowanego lub świeżego (drobno utartego)
2-3 łyżeczki pokruszonych suszonych pomidorów (bez oliwy suchych) lub przyprawa do sałatek z pomidorami suszonymi

Przygotowanie:

Tofu pokrój w kosteczkę i wrzuć do pojemniczka. Dodaj resztę składników, zamieszaj i przykryj. Odstaw na kilka godzin (najlepiej na noc), aby tofu zdążyło nabrać smaku. Gotowe! ;)
Nadesłał(a) nika_25, dnia: 2012-05-18 17:39:18.819
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wariacje na temat sałatki nicejskiej (z tofu wędzonym) (wegańska)
Tofu marynowane z przyprawami (wegańska)
Kus-kus pomidorowy z tofu marynowanym na gorąco (wegańska)
Tofu marynowane z przyprawami jak feta (wegańska)
Koreczki z tofu oraz warzyw świeżych i marynowanych (wegańska)
Idealny dżem malinowy (wegańska)
Dressing do sałatki po chińsku (wegańska)
Grzybki marynowane (wegańska)
Marynowane grzybki (wegańska)
Marynowane rzodkiewki (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas