7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sajgonki wegańskie ze świeżych warzyw

Sajgonki są łatwe i szybkie w przygotowaniu - wbrew pozorom.
Więc do dzieła. Pyszne i lekkie - idealne do koszyka piknikowego w ciepłe, wiosenne dni.




Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

opakowanie papieru ryżowego
rukola
marchew
cebula
brokuł
suszone pomidory
słonecznik
pieprz

Przygotowanie:

Brokuła zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 minuty, następnie drobno kroimy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Cebulkę kroimy w drobne paseczki, a słonecznik prażymy na suchej patelni. Łączymy wszystkie składniki, przyprawiamy, dodajemy pomidory i polewamy troszkę olejem "spod pomidorów".

Tak przygotowaną sałatkę zawijamy w papier ryżowy (wcześniej papier namaczamy - przepis na opakowaniu) i pieczemy w piekarniku do zarumienienia w temp. 170 st. C ok. 15 minut.
Nadesłał(a) Nhia, dnia: 2012-05-22 09:54:22.815
Źródło/autor przepisu: www.treeyourmind.blogspot.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wegańskie sajgonki z sosem cukiniowym (wegańska)
Sajgonki z warzywami, grzybami suszonymi i serem (lakto-wege)
Pieczone sajgonki z makaronem ryżowym i podsmażonymi warzywami (wegańska)
Wegańskie naleśniki z warzywami (wegańska)
Proste smarowidło z twarożku i świeżych warzyw (lakto-wege)
Zupa krem ze świeżych warzyw - 10 wariacji (wegańska)
Sos grzybowy ze świeżych grzybów i warzyw (wegańska)
Sałatka ryżowa z awokado, fasolą i świeżymi warzywami (wegańska)
Koreczki z tofu oraz warzyw świeżych i marynowanych (wegańska)
Sajgonki "sajgon w kuchni" (z grzybami mun, warzywami i granulatem sojowym) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas