7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Tofuciki z sosem miętowym

Szybki dodatek do obiadu, albo pomysł na przekąskę ;)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 2

tofu wędzone - pół kostki o wadze 250-270 g
2 łyżki mąki
szczypta czubrycy czerwonej (wg uznania)

sos:
kilka liści mięty
pół małego jogurtu naturalnego
2 łyżeczki ostrej papryki
odrobina soku z cytryny

Przygotowanie:

Tofu zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Wymieszać z mąką i czubrycą. Uformować niewielkie kulki i smażyć na oleju, obracając z każdej strony.

Sos: porwać miętę na drobne kawałki, wymieszać z jogurtem, dodać sok z cytryny i ostrą paprykę.

Wskazówki i uwagi:

Nie smażyć na dużym ogniu, bo będą zbyt suche. Smacznego!
Nadesłał(a) szczypta-wege, dnia: 2012-05-24 14:07:57.836
Źródło/autor przepisu: http://szczypta-wege.blog.pl/2012/05/22/tofuciki-z-sosem-mietowym/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód)
Sałatka cebulowa w sosie miętowym (wegańska)
Bakłażan z sosem jogurtowym z delikatnym aromatem miętowym (lakto-wege)
Panierowana cukinia z sosem balsamiczno-miętowym (ovo-wege)
napój miętowy (wegańska+miód)
likier miętowy (bez ograniczeń)
Miętowe grzybki (wegańska)
Deser bananowo-miętowy (wegańska)
Kiwi w miętowym syropie (wegańska)
Miętowe puree z groszku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas