7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Raita - indyjski dip miętowy

Oryginalnie podawany z papadamem - cienkim, chrupiącym indyjskim naleśnikiem, ale nadaje się do wielu indyjskich potraw, świetny do samosów, falafela czy po prostu pieczonych lub grillowanych warzyw.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

200 ml jogurtu greckiego
łyżka stołowa sosu miętowego lub kilka rozdrobnionych listków świeżej mięty
ząbek czosnku
opcjonalnie: drobno posiekana cebulka, ogórek starty na grubych oczkach, kolendra

Przygotowanie:

Wymieszać wszystkie składniki. Schłodzić w lodówce przed podaniem.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2012-05-24 16:45:28.301
Źródło/autor przepisu: mój mąż
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Raita (dip na bazie jogurtu) z czerwonych ziemniaków (lakto-wege)
Raita (dip na bazie jogurtu) z ziemniaków z wiórkami kokosowymi (lakto-wege)
Krokiety pieczarkowe z jogurtowo-miętowym dipem (kuchnia 5 przemian) (bez ograniczeń)
napój miętowy (wegańska+miód)
likier miętowy (bez ograniczeń)
Miętowe grzybki (wegańska)
Tofuciki z sosem miętowym (lakto-wege)
Deser bananowo-miętowy (wegańska)
Kiwi w miętowym syropie (wegańska)
Miętowe puree z groszku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas