7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ziemniaczki Dauphinois

Kuchnia francuska.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

około 1 kg ziemniaków (najlepsze są młode)
500 ml bulionu
250 ml śmietanki kremówki
3 duże ząbki czosnku
świeża siekana natka pietruszki

Przygotowanie:

Ziemniaki kroimy w plastry (nie obieramy!) do centymetra grubości. Wykładamy na blachę lub inne naczynie żaroodporne, dodajemy pozostałe składniki (czosnek przeciśnięty przez praskę).

Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 st. C. Przemieszać w połowie pieczenia.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2012-05-25 17:30:15.012
Źródło/autor przepisu: mój mąż
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Przepis do wypróbowania :) Ślinka poleciała :P
Natka 2012-05-28 11:57:18.011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ziemniaczki z woka (wegańska)
Bombajskie ziemniaczki (wegańska)
Gratin dauphinois, czyli zapiekanka ziemniaczana z Delfinatu (lakto-wege)
Letnie ziemniaczki dla leniucha (lakto-wege)
Wiosenne ziemniaczki z jajkiem (ovo-wege)
Ziemniaczki pieczone z musztardą (wegańska)
Aromatyczne ziemniaczki zapiekane (wegańska)
Odsmażane, aromatyczne ziemniaczki dla karierowiczów :-) (wegańska)
Sałatka z bobu i młodych ziemniaczków (wegańska)
Chorwackie ziemniaczki (z pomidorami i czosnkiem) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas