7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa bakłażanowa

Świetna lekka zupka. Nadaje się na obiad lub lunch w gorące letnie popołudnia.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

1/2 bakłażana
marchewka
pietruszka
1/2 litra wody
sos sojowy
sól i pieprz

Przygotowanie:

Nalałam do garnka wody. Obrałam marchew i pietruszkę, pokroiłam w kostkę i gotowałam. Następnie obrałam bakłażana, pokroiłam i dodałam do wody.

Gdy warzywa były miękkie dodałam soli, pieprzu i sosu sojowego tak, by zupa nabrała smaku. Następnie wzięłam tłuczek do ziemniaków i pogniotłam w garnku warzywa. Wymieszałam i gotowe.

Wskazówki i uwagi:

Można zjeść z dodatkiem makaronu lub ryżu.
Nadesłał(a) agnmid, dnia: 2012-06-07 15:11:01.857
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege)
Grecka zupa bakłażanowa z pomidorami (wegańska)
Pasta brokułowo - bakłażanowa (wegańska)
Makaron z pomidorowo-bakłażanowym sosem (wegańska)
Przystawka bakłażanowa z serem owczym i harissą (lakto-wege)
Pieczona papryka z pastą bakłażanowo-orzechową (lakto-wege)
Bakłażanowo-cukiniowo-pomidorowe danie śródziemnomorskie na lato (wegańska)
Melitzanosalata - grecka pasta (dip) bakłażanowa (wegańska)
Oberżynowo-lentilkowe (bakłażanowo-soczewicowe) curry (wegańska)
Bakłażanowy MiszMasz (z parówkami, fasolą i warzywami) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas