7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kapusta (biała lub kiszona) w sosie śmietankowo-koperkowym

Boska z ziemniakami! Ale pasuje też do wielu innych dodatków, jak makaron lub kasze.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kapusta biała lub kiszona lub mieszanka obu
cebula - osobiście lubię bardzo dużo
śmietana słonecznikowa
mąka do zagęszczenia
koperek świeży lub suszony
sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto. Dodać pokrojoną kapustę i zalać wodą. Ugotować do miękkości.

W przypadku kapusty kiszonej należy ją przepłukać lub odgotować, jeśli jest za kwaśna i ktoś tego nie lubi. Kiedy kapusta już miękka, należy dodać śmietany do zabielenia, a sos zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Osolić wszystko do smaku, popieprzyć i dodać dużo koperku.

Wskazówki i uwagi:

Jeżeli ktoś nie chce zagęszczać potrawy mąką, może udusić kapustę w niewielkiej ilości wody i dodać tylko śmietanę.
Nadesłał(a) Iwo-na, dnia: 2012-06-21 19:21:48.815
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z białych szparagów z sosem śmietanowo-koperkowym (lakto-wege)
Sos biały do makaronu (śmietankowy z czosnkiem) (lakto-wege)
Biały barszcz (na kwasie z kiszonej kapusty) (wegańska)
Chłodnik biały (śmietankowy z ogórkiem, rzodkiewką i jajkiem) (bez ograniczeń)
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowo-koperkowym (lakto-wege)
Kalafior w sosie koperkowym lub koperkowo-czosnkowym (wegańska)
Surówka z kalafiora z sosem koperkowym i pestkami (wegańska & RAW)
Kapusta biała z soczewicą (wegańska)
Zasmażana kapusta kiszona (wegańska)
Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas