7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jabłka w cieście

Na śniadanie, obiad, kolację, imprezę, cokolwiek :P Pyszne!

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

jabłka

ciasto:
mąka pszenna
1/3 szklanki mąki z ciecierzycy (lub jajko)
mleko roślinne
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cynamon
cukier

olej do smażenia
sól

Przygotowanie:

Z podanych składników przygotowujemy ciasto takie jak na naleśniki, z tym że gęstsze (powiedzmy - konsystencja gęstej śmietany). Ilość składników na ciasto zależy od ilości jabłek, więc nie mogę podać precyzyjnych proporcji. Ciasto powinno być jednak lekko słodkie i dość mocno cynamonowe.

Jabłka obieramy, kroimy w ok. 1-centymetrowe plastry, omijając gniazda nasienne. Zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na głębokim tłuszczu.

Wskazówki i uwagi:

Jabłka powinny być twarde i soczyste. Jeśli są mało słodkie, dodajemy więcej cukru do ciasta lub posypujemy później cukrem pudrem.
Nadesłał(a) majczi, dnia: 2012-06-27 17:39:38.386
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Zamiast jajka dodałam banana. Pyszne smakołyki!!
k_a_o 2015-05-02 14:37:58.744

pyszny przepis, Majczi!
~dinko 2012-10-17 16:41:17.792

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wytrawne jabłka w cieście (lakto-wege)
Jabłka lub banany toffi w cieście - chiński deser (wegańska)
Jabłka w kruszonce (lakto-wege)
Jabłka w szlafroczkach (bez ograniczeń)
Jabłka z patelni (wegańska)
Syli jabłka z grilla (wegańska+miód)
Jabłka zapiekane z orzechami (ovo-wege)
Duszone jabłka z granolą (wegańska)
Jabłka pieczone z amarantusem (wegańska)
Soczek z jabłka i pietruszki (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas