7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Nadziewane portobello

Czyli inaczej nadziewane duże pieczarki (każda ok. 100 g przed nadziewaniem) :)

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

4 portobello

100 g szpinaku (może być mrożony)
100 g cebuli
10 g świeżego czosnku
szczypta gałki, pieprzu, soli
olej

Przygotowanie:

Wyciąć lub wyłamać nóżki z portobello i drobno je posiekać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, rozdrobnić szpinak, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki przesmażyć krótko na patelni, przyprawić.

Masą nadziewać kapelusze grzybów. Piec ok. 40 min. w 170 st. C.

Wskazówki i uwagi:

Portobello to inaczej duże pieczarki (przynajmniej nazwę łacińską mają taką samą), przerośnięte takie ;) Na stronach niemieckich, francuskich i anglojęzycznych jest mnóstwo przepisów na portobello. Zrobiłam je jednak po swojemu ;)
Nadesłał(a) Luna7, dnia: 2012-07-07 12:02:15.871
Źródło/autor przepisu: przepis własny
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Burgery z czerwonej fasoli i grzybów portobello (wegańska)
Grillowane pieczarki portobello z wegańskim żółtym serem i purée z ciecierzycy (wegańska)
Brukiew nadziewana (lakto-wege)
Rogaliki nadziewane (bez ograniczeń)
Nadziewany kabaczek (wegańska)
Pomidor nadziewany serem (lakto-wege)
Nadziewany patison - pychota (lakto-wege)
Awocado nadziewane amarantusem (lakto-wege)
Pomidory nadziewane orzeszkami (wegańska)
Nadziewane placki ziemniaczane (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas