7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

5-6 garści strąków fasolki szparagowej
1/2 szklanki grochu
4 marchewki
1 korzeń pietruszki
1 cebula
1 liść pora
1 gałązka selera
4 kotlety sojowe
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
3 łyżeczki jarzynki
sól
natka pietruszki

Przygotowanie:

Strąki fasolki kroimy na kawałki, marchewki, cebulę i korzeń pietruszki w kostkę. Wrzucamy do garnka. Dodajemy jarzynkę i wypłukany groch. Zalewamy wodą i stawiamy na ogniu.

Osobno gotujemy kotlety sojowe w osolonej wodzie. Kiedy groch będzie już prawie rozgotowany, dodajemy posiekane liście pora i selera, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone na małe kawałki kotlety sojowe. Wszystko gotujemy jeszcze jakiś czas na małym ogniu.

Podajemy gulasz posypany natką pietruszki.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2012-07-14 19:41:51.925
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gulasz fasolowo-ziemniaczany (wegańska)
Zupa grochowa z ziołami (wegańska)
Smalec grochowy z jabłkiem (wegańska)
Sałatka fasolowa (bez ograniczeń)
Kulki fasolowe (wegańska)
Zupa grochowa wigilijna, z ziemniakami (wegańska)
Naleśnik z mąki pszennej i grochowej (wegańska)
Pasta grochowa z majerankiem i czosnkiem (wegańska)
Pakora - warzywa w cieście grochowym (wegańska)
Grochowa pasta majerankowa Ani (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas