7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kasza jaglana "po francusku"

Można serwować jako główne danie, dodatek do kotleta czy użyć jako farszu do gołąbków, papryki faszerowanej itp.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 3

1 szkl. kaszy jaglanej
2 duże cebule
1/2 dużego jogurtu (200 g)
3 łyżki musztardy francuskiej
1 łyżka sosu sojowego jasnego
natka pietruszki
2 łyżki oleju
sól, pieprz

Przygotowanie:

Kaszę ugotować do miękkości w 2 szkl. osolonej wody.

W tym czasie cebulę pokroić w pióra. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Powinna się zeszklić i zmięknąć. Dodać sos sojowy, musztardę. Wymieszać. Zdjąć patelnię z ognia. Dodać jogurt. Dorzucić kaszę i dokładnie wszystko razem wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Kaszę jaglaną gotujemy bez mieszania na małym ogniu pod przykryciem aż wygotuje się woda, a kasza zmięknie. Jeśli nie ma już wody, a kasza jest jeszcze twardawa, to możemy wstawić ją w przykrytym garnku do niskonagrzanego piekarnika, aby sobie doszła.
Nadesłał(a) creedd, dnia: 2012-07-17 20:09:03.053
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kasza jaglana z bakłażanem (wegańska)
Kasza jaglana z rodzynkami (bez ograniczeń)
Kasza jaglana z brokułem (wegańska)
Kasza jaglana na czerwono (wegańska)
Kasza jaglana z bakaliami i miodem (lakto-wege)
Słoneczna kasza jaglana z daktylami (wegańska)
Kasza jaglana z kurkumą i natką (wegańska)
Kasza jaglana z jajkiem i cebulką (ovo-wege)
Kasza jaglana z awokado i sałatką (wegańska)
Kasza jaglana - jak gotować (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas