7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zapiekana owsianka z migdałami i czekoladą



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

5 łyżek płatków owsianych
2 łyżki płatków quinoa
2 suszone niesiarkowane morele
kilka pestek moreli
dojrzały banan
dojrzała brzoskwinia
garść migdałów
4-5 łyżek mleka lub śmietanki
łyżeczka oleju kokosowego
2 kostki gorzkiej czekolady
łyżeczka syropu z mniszka (lub miodu)

Przygotowanie:

Owoce myjemy i kroimy w kostkę. Migdały i pestki moreli siekamy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy owoce, migdały, pestki, płatki, mleko, syrop i olej. Mieszankę przekładamy do foremek i pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 st. C. 5 minut przed końcem pieczenia na wierzch każdej foremki kładziemy kostkę gorzkiej czekolady.
Nadesłał(a) Zielona, dnia: 2012-07-20 06:49:28.638
Źródło/autor przepisu: http://zielonawsrodludzi.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gruszki na gorąco z czekoladą i migdałami (lakto-wege)
Razowe muffinki orkiszowe w białą czekoladą, migdałami i cynamonem (lakto-wege)
Cytrynowa owsianka (wegańska)
Owsianka szkocka (wegańska)
Owsianka z bananem (wegańska)
Owsianka z jabłkiem i cynamonem (wegańska)
Poniedziałkowa owsianka mistrzów (wegańska)
Owsianka z bananem i marchewką (wegańska)
Owsianka bez gotowania (wegańska)
Czekolada pitna (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas