7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2,5 kg ogórków
sól
czosnek
4 łyżeczki papryki ostrej chili

zalewa:
1,5 szklanki octu
1 szklanka wody
40 dkg cukru
liść laurowy
gorczyca
ziele angielskie

Przygotowanie:

Ogórki pokroić na ćwiartki, zasypać solą na 12 h. Odlać sok, przecisnąć czosnek, zasypać papryką i odstawić na kolejne 12 h. Przygotować zalewę z podanych składników. Zalać gorącą, nakładać do słoików i odwracać do góry dnem na 2 h.

Wskazówki i uwagi:

Przy upałach można skrócić czas do 6 h. Przepis sprawdzony od kilku lat, cieszy się powodzeniem w domu i wśród znajomych. Smacznego!
Nadesłał(a) ~retro3018, dnia: 2012-07-29 17:29:08.295
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pikantna sałatka serowa (lakto-wege)
Ziemniak z pikantnym sosem (lakto-wege)
pikantna zupa kukurydziana (lakto-wege)
Pikantne nasi goreng (wegańska)
Pikantne placki ziemniaczane (ovo-wege)
Pikantna zupa pomidorowa (wegańska)
Pikantna sałatka warzywna (bez ograniczeń)
Makaron arrabbiata (pikantny) (wegańska)
Gorące pikantne brzoskwinie (wegańska)
Pikantny pasztet paprykowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas